Vikellys

 

Vikellys on voimistelua laukkaavan hevosen selässä. Vikellys on vaativaa kilpaurheilua, mutta myös erinomainen lasten ja nuorten harrastus. Vikellystä voi harjoitella myös ilman hevosta ns. vikellyspukin, eli tynnyrihevosen avulla. Vikellysharjoituksiin tarvitset vartalonmyötäiset liikuntavaatteet, jumppatossut, lenkkitossut sekä säänmukaista vaatetta. Vikellysryhmiin voi osallistua kaikentasoiset vikeltäjät, sillä vikeltäjät harjoittelevat pääasiassa yksinvikellystä, parivikellystä kuitenkin välillä kokeillen.

 

Vikellyskerho 

Alkuvuodesta 2022 sunnuntaisin kokoontuva kerho on tarkoitettu pienemmille ja/tai aloitteleville vikeltäjille. Ohjaajina toimivat vuoroviikoin Kata Laari tai Stella Eloranta. Vikeltäjät harjaavat yhdessä hevosen, leikkivät ja opettelevat perusvikellysliikkeitä. Hevonen hoidetaan yhdessä myös vikellyksen jälkeen.

Kerhoon mahtuu kuusi vikeltäjää. Hämeen Ratsastajien jäsenet maksavat kerhosta kausimaksua. 

Lisäksi talvella tarjotaan mahdollisuutta osallistua sisäpukkitreeneihin, jotka maksetaan erikseen.

 

C-vikellys

Vikeltäjien harrasteryhmä harjoittelee sunnuntaisin yhden tunnin hevosella ja yhden pukilla. Heidän tavoitteenaan on harjoitella kilpailemista.

 

Ohjaajana kevätkauden 2022 toimii Kata Laari.

 

Lisäksi talvella tarjotaan mahdollisuutta osallistua sisäpukkitreeneihin, jotka maksetaan erikseen.  Myös kilpailuihin liittyvät maksut sekä lisävalmennukset maksetaan erikseen.

 

 

Vikellyskerhoista kiinnostuneet voivat laittaa sähköpostia: hamr.hallitus@gmail.com tai puh. 040 704 5225

Vikellyskerhojen lisäksi Aulangolla treenaavaat maajoukkue- ja aluetason valmennusryhmät (A- ja B-vikellys).