Kilpailuluvat

Ratsastajan kilpailuluvatHevosen kilpailuluvat | Lupavaatimukset | Usein kysytyt kysymykset

Voidakseen kilpailla kotimaan kilpailuissa tulee huolehtia siitä, että ratsastaja on maksanut
jäsenmaksunsa ja että ratsastajan sekä ratsun kilpailuluvat ovat kunnossa. Ratsastajalta ja hevoselta vaadittavat luvat eri tasojen kilpailuihin on esitetty alla.

Lupajärjestelmä
TasoRatsastajaHevonen

1-taso

Kipa-ilmoittautumisiin
E-lupa

vuosimaksua ei vaadita

2-taso

D-lupa

Hinta 30€.

vuosimaksu 40 €

3-5 tasot (este, kenttä, koulu)

A-lupa

Hinta 150€

3-5 tasot (muut lajit)

B-lupa

Hinta 60€

Ratsastajan kilpailuluvat

E-kilpailulupa

E-luvalla voit osallistua 1. tason kilpailuihin. E-luvan vuosimaksu on 10 euora ja voit tilata sen itse netistä. Katso tilausohjeet tästä.

• Hinta 10 euroa.
  • Oikeus kilpailla 1-tason kilpailuissa kaikissa lajeissa kaikilla alueilla.
  • Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n perhe- tai täysjäsen.
  • E-lupa vaaditaan ilmoittautuessa kilpailuihin KIPAn kautta.
  • Jos haluat korottaa E-luvan D-luvaksi kesken vuoden, ota yhteyttä jäsensihteeriin. Muutostyöhön kuluu noin viikko. Jos suunnittelet kilpailevasi myöhemmin samana vuonna 2-tasolla, hae suoraan D-lupa.

D-kilpailulupa

• Hinta 30EUR.
  • Oikeus kilpailla 1- ja 2- tason kilpailuissa ja luokissa kaikilla alueilla kaikissa lajeissa.
  • Ratsastaja anoo kilpailulupansa seuralta jota aikoo edustaa, ja johon on maksanut SRL:n jäsenmaksun.
  • Lupa-anomukset toimitetaan jäsensihteerille (laura.tokeensuu@gmail.com). Anomuksessa on oltava mukana tiedot tiedot tarvittavista suorituksista, joita ovat sääntökoulutus ja kvaalit.
  • Seura voi myöntää luvan vasta, kun jäsenmaksu on päivittynyt jäsenrekisteriin.

B-kilpailulupa (pienet lajit)

• Hinta 60€
  • Oikeus kilpailla 1- ja 2-tason kilpailuissa, kaikilla alueilla kaikissa lajeissa
  • Oikeus kilpailla 3-5-tason kilpailuissa vikellys-, matka-, lännenratsastus-, vammaisratsastus-, islanninhevosten askellaji- ja valjakkoajokilpailuissa. .
  • Seura voi myöntää kilpailuluvan vasta, kun jäsenmaksu on päivittynyt jäsenrekisteriin.

A-kilpailulupa

• Hinta 150€
  • Oikeus kilpailla kaikilla kilpailutasoilla kaikilla alueilla ja kaikissa lajeissa.
  • Lisätietoa kilpailuluvista oman alueen alueassistenteilta.

Vaatimukset kilpailulupien myöntämiselle

Kilpailutasolta toiselle siirtymistä koskevat lajikohtaiset kvaalautumissäännöt, joita kilpailunjärjestäjät ja seurat valvovat. D-tasolle siirryttäessä on suoritettava sääntökoulutus.

Sääntökoulutus

Hämeen Ratsastajat vaatii jäseniltään kaikissa lajeissa sääntökoulutuksen läpäisyn ennen D-luvan myöntämistä. Vaatimus koskee kaikkia, joilla ei ole ollut lupaa kahtena edellisenä vuotena. Vaatimus perustuu SRL:n suositukseen. Sääntökoulutuksia järjestävät alueet ja seurat vuosittain.

Esteratsastuksen kvaalautuminen

Kvaalautumissäännöt löytyvät esteratsastuksen lajisäännöistä.

Siirtyäkseen 80 cm:ä korkeampiin luokkiin, ratsastajalla tulee olla 1-5 tason kilpailuista 80 cm luokista kaksi enintään 8 virhepisteen tulosta perusradalta / ensimmäisestä vaiheesta. Tästä eteenpäin vaaditaan kaksi enintään 8 virhepisteen tulosta perusradalta / ensimmäisestä vaiheesta enintään 10 cm alemmalta tasolta 1-5 tason kilpailusta. Tulokset tulee olla saavutettu kuluvan tai kahden tätä edeltävän kalenterivuoden aikana.

Kouluratsastuksen kvaalautuminen

Säännöt on esitetty kouluratsastuksen lajisäännöissä.

1-taso: ei kvaaleja

2-taso: ei kvaaleja, seura valvoo tasoa D-luvan myöntämisen kautta.

3-taso: Osallistuakseen 3-tason tai sitä ylempien tasojen kilpailuihin tulee ratsukon olla saavuttanut 60 % tulos vähintään Helppo A-tasoisesta luokasta 2-tason kilpailussa. Tulos tulee olla saavutettu ennen 3-tason kilpailun ilmoittautumisajan päättymistä. Mainitut rajoitukset eivät koske ikäluokille (ponit, lapset, juniorit, nuoret ratsastajat) rajattuja luokkia eivätkä nuoria hevosia niille avoimissa luokissa. Vanhan kilpailujärjestelmän aikana aluekilpailussa saavutettu kvaali oikeuttaa osallistumiseen 3-5 tason kilpailuihin. 3-tason kilpailuun voidaan ottaa mukaan kvaaliluokka, joka on avoin niille ratsukoille, joilla ei muutoin ole 3-tason kilpailemiseen oikeuttavaa tulosta.

Hevosen kilpailuluvat

1-tason kilpailut

Hevoselta ei vaadita rokotustodistusta. Jos 1-tason kilpailut ovat 2-5 tason kilpailujen yhteydessä, rokotustodistus vaaditaan. Hevosen osallistuminen ei edellytä vuosimaksun maksamista.

2-5 tason kilpailut

Hevonen tulee olla rekisteröity Suomen Hippokseen.

Hevosen vuosimaksu (40 €) tulee olla maksettuna ja päivittyneenä KIPAan ennen ilmoittautumista kilpailuun.

Rokotustodistus vaaditaan ja se tulee esittää kilpailukansliassa.

Poniluokkiin osallistuvilla poneilta vaaditaan mittaustodistus, joka tulee esittää kilpailukansiassa.

Tarkemmat ohjeet maksuista, rokotusmääräyksistä ja ponimittauksista löytyvät SRL:n sivuilta.

Usein kysytyt kysymykset

K: Haluan osallistua 1. tason kilpailuun, minkä luvan tarvitsen?

V: Tarvitset E-luvan

K: Haluan E-luvan, pitääkö minun olla SRL:n jäsen jonkin seuran kautta?

V: Kyllä, täys- tai perhejäsen.

K: Miten saan E-luvan?

V: Tilaamalla sen itse suoraan netistä.

K: Haluan osallistua 2. tason kilpailuun (ent. aluetaso), minkä luvan tarvitsen?

V: Tarvitset D-luvan.

K: Haluan osallistua 1. tason kilpailuun ja myöhemmin 2. tason kilpailuun. Voinko tilata ensin E-luvan ja vasta myöhemmin D-luvan?

V: Voit, mutta pääset helpommalla kun tilaat suoraan D-luvan. E -> D -korotuksen käsittely kesken vuoden kestää n. viikon ja sen voi tehdä vain seuran jäsensihteeri.

Kilpailulupiin liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa jäsensihteeri.

Lajisäännöt 2016